Фондация „Аз съм „Кайлъка“ на Люси Дяковска застава зад бъдещето на плевенския парк

Фондация „Аз съм „Кайлъка“ на Люси Дяковска застава зад бъдещето на плевенския парк, който със своите 10 000 декара е един от най-големите в България. Повече за плановете на популярната по света и у нас певица и създател на Фондация „Аз съм „Кайлъка“, разказва Николай Колев

Популярната в България, в цяла Европа и по света Люси Дяковска има вече оформена визия за начина, по-който да работи създадената от нея фондация, носеща името „Аз съм „Кайлъка“, чиято основна цел е възстановяването и развиването на плевенския парк „Кайлъка“, който е една от големите дадености на град Плевен с хилядолетна история, а от 60-те години на миналия век насам.

В студиото на Дарик радио, Люси Дяковска разкри подробности около предстоящата работа на фондация „Аз съм „Кайлъка“.

Сред задачите, които си поставя Люси Дяковска е създаването на музей в къщата на основателя на парк „Кайлъка“ – ген. Иван Винаров, която се намира в рамките на парка. Наложително е и привличането на младежко участие във възстановяването на парка, както и осигуряване на присъствие, което да се грижи за реда.

Относно спрягания като „ябълка на раздора“ въпрос за собствеността и грижата за парк „Кайлъка“, Люси Дяковска каза, че не търси непременно сега отговора му. Тя добави обаче, че фондация „Аз съм „Кайлъка“ вече „побутва“ администрациите в Плевен и столицата по темата.

Съвсем скоро се очаква подмяната на 75 кошчета за боклук в парка, които да заменят поставените по европроект. Люси Дяковска коментира и темата с доброволците като добави и хора и фирми, застанали зад идеята.

Люси Дяковска постави акцент върху датата 17-ти септември, когато в плевенското читалище „Съгласие-1869“ ще се състои среща на Фондация „Аз съм „Кайлъка“ с граждани, по време на която наред с представянето на дейността й ще бъдат обявени и всички начини за набиране на средства за подпомагане на дейността й в полза на плевенския парк „Кайлъка“.

Срещата с граждани ще се състои на 17-ти септември - четвъртък от 12:00 часа в плевенското читалище „Съгласие-1869“. Съпричастни хора, както и собствениции на фирми са заявили желание за подкрепа в работата на Фондация „Аз съм „Кайлъка“.

Люси Дяковска не скри и очакваията си, хората да реагират и защото я познават като световноизвестен изпълнител от сферата на шоубизнеса.

Подробностите от гостуването на Люси Дяковска в студиото на Дарик радио в Плевен, чуйте в прикачения файл.